A súlyemelés fenegyereke Dmitry Klokov Budapesten

Dmitry Klokov, a világ egyik legnépszerűbb súlyemelője lesz a vendége január 11-én vasárnap 9 órától a hazai CrossFit közösségnek. A Crossfit Tesseract (Reno-udvar Budapest XIII. Váci út 168.) lesz a helyszíne annak a szemináriumnak amit a pekingi olimpia ezüstérmes orosz súlyemelője fog tartani. Sajnos a helyek már nagyon hamar elfogytak, reméljük a sikerre való tekintettel hamarosan újra lesz szeminárium kis hazánkban.

A nem mellesleg világ- és Európa bajnok Klokov jelenleg az egyik legnagyobb sztárja a nemzetközi súlyemelésnek és a világszerte egyre növekvő népszerűségű CrossFit-nek is

– tudatta Nagy Ákos, az utolsó férfi súlyemelő összetett világbajnokunk, a kétszeres világ legerősebb embere versenyző, aki Nagy Péterrel, az elmúlt évek legsikeresebb hazai súlyemelőjével együtt vendégként vesz részt a sajtó-nyilvános eseményen.

klokov snatch

Úgy gondolom a Crossfit-et nem kell olvasóinknak bemutatni. Mindenkinek meg van a saját véleménye erről mozgalomról, de tagadhatatlan tény, hogy a Crossfit-nek köszönheti reneszánszát szeretett sportunk. Úgy gondoljuk sokat segíthetnek a hazai súlyemelő sport újjáélesztésében is.klokov snatch 1

Dmitry Klokov az elmúlt években több mint száz sikeres szemináriumot tartott világszerte, a legnagyobb videó megosztó portálon sok százezres nézettséget érnek el az edzés videói is. Legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Kazahsztánban a 2014-es súlyemelő világbajnokság helyszínén, a bemelegítő helyiségben 200 kilót szakított, amiről mi is beszámoltunk.
Sok rajongó reménykedik a nagy visszatérésben. Dima egy riportban nyilatkozta, hogy nem sok esélyt lát rá, de idén áprilisra eldől lesz-e olimpiai felkészülés.
Addig is ámuljunk a 200kg-os szakításon.